Resefodral
Regnkläder
Avståndsmätare

Utrustning

Resefodral

Ska du iväg på golfsemester? Då behöver du troligtvis ett resefodral som håller dina klubbor och din bag skyddade under resans gång.

 

Oskyddade klubbor bryts lätt av och det är en start på semestern som ingen vill ha. Därför är det viktigt att köpa ett resefodral som är vadderat upptill eller har en hardtop med skydd där klubborna är mest sårbara.

Soft- eller hardtop

Vi har listat båda varianterna av resefodral från exempelvis Dormy, Ogio, Ping, TaylorMade, Wilson Staff. Här finns stora resefodral som, utöver en tourbag eller en vagnbag, rymmer kläder, skor och tillbehör men även mindre resefodral för den med bärbag eller pencilbag.

Alla resefodralen på exempel listan nedan är utrustade med hjul, vilka underlättar transport så du slipper bära på tung golfutrustning på flygplatsen eller järnvägsstationen.

Extra skydd

Om du väljer ett enbart vadderat resefodral kan du köpa till en lös Club Protector, vilket är en järnstång som placeras i toppen av resefodralet och har ett skyddande “paraply” upptill för att hindra yttre påverkan på dina klubbor. Se exempel från Nordicagolf.se i listan längre ner på sidan.

Priser

Du kan hitta resefodral mellan ca 300 – 3500 kr.

Klicka här för att se resefodral på pricerunner.se

Några funktioner du bör titta
närmare på inför ett köp

Soft eller Hardtop

Huvudfördelarna med ett vadderat fodral är att de vanligtvis är billigare och lättare att transportera, särskilt om du har ett mindre fordon. Dessutom är de lättare att lagra i ditt förråd när du inte reser.

Hardtop är vanligtvis mycket större och tyngre men har också mer inbyggt skydd för dina golfklubbor.

Klubbskyddet

Om du har eller är på väg att köpa ett mjukt vadderat fodral kan det vara lämpligt att komplettera med  en Backbone som skyddar dina dyrbara klubbor från slag uppifrån.

Vikten

De flesta flygbolag har en gräns på ca 23 kg för golfbagage, efter det kostar det extra för övervikt.
Så om du flyger ofta på dina golfresor är kanske ett lättare resefodral att föredra – så att du kan ha med mer utrustning.

Manöverbarhet

Det kan vara långa transportsträckor på golfresan så ju bättre manöverbarhet desto mindre irritation och en gladare semester. Välj resefodral  med bra kvalitet på hjulen för bättre rull. Grepphandtagens placering och hållbarhet är också av vikt att kolla.

Ett av bästa resefodralen när det gäller manöverbarhet är Sun Mountain Club Glider som har ett utfällbart stativ med extra hjul som underlättar transporten. Se ”The Travelling Golfer” film nedan.

Antal fickor

Ordning och reda – var sak på sin plats.

Vill du ha ordning på utrustningen så välj ett resefodral med många fickor så att du lätt hittar det du söker när du behöver det.

Rymlighet

Vill du ha plats till mer än golfutrustning då kanske du skall välja ett av de mer rymligare resefodralen på marknaden, så kanske du kan minska antalet övriga resväskor.

Resefodral  på Youtube

Här hittar du några tester av resefodral på Youtube.

Out of bounds testar

Följ med till Landvetter flygplats där de presenterar och jämför fyra olika modeller av resefodral till golfklubbor. Vilket fodral passar bäst inför din nästa golfresa? Out of bounds testar Golfgear, BagBoy och resefodral med Hardtop case.

Klicka här för att se filmen

OB ​​Golf

Testar 7 olika resefodral i olika prisklasser och storlekar.

Följande resefodral är med i testet:
#7: Golf Travel Bags Caravan.
#6: Athletico Padded Travel Bag.
#5: AmazonBasics Club Travel Bag.
#4: PING Rolling Travel Cover.
#3: SKB Hard Travel Case.
#2: CaddyDaddy Constrictor 2.
#1: Sun Mountain ClubGlider.

Klicka här för att se filmen

The Travelling Golfer

Efter 30 år av resande och att organisera golfturer får vi ofta förfrågningar om bra resetips.
En pärla av visdom är användningen av ett bra golfresefodral för att skydda dina dyra klubbor genom alla flygningar och övriga transporter.
Vi föredrar att använda Sun Mountain Club Glider som gör det enkelt och smidigt.

Klicka här för att se filmen

Se exempel på resefodral nedan

Sortera efter 
  • Titel
2019-08-14Resefodral

Masters Flight Coverall

Masters Flight Coverall med hjul är ett snyggt och starkt resefodral som hjälper till att skydda din golfväska och klubbar på flygningar, transporter till banan eller när de lagras under lågsäsong....

2020-01-16Resefodral

Bagboy T-750 resefodral

Resefodralet T-750 har slittåliga hjul som är lätta att rulla. Med den väl tilltagna vadderingen och ett kraftigt handtag kommer detta fodralet göra dig sällskap på många golfresor framöver....

2019-08-12Resefodral

Dormy Travel Cover Lite

Dormy Lite är ett smidigt resefodral för bärbag eller mindre vagnbag. Tillverkat i slitstark nylon med vaddering på insidan. Fodralet är försett med hjul och skofack....

2019-08-13Resefodral

Dormy Travel Cover HT

Dormy HT är ett resefodral med en hård topp som ger dina klubbor extra skydd. Fodralet har lättrullade hjul och väl tilltagna fickor där du både får plats med skor och lite kläder....